Nederlandse winnaars Dedalo Minosse Prize

Dedalo Minosse de Special Prize Eurotherm for Sustainability is toegekend aan FiftyTwoDegrees in Nijmegen, een ontwerp van Francine Houben van Mecanoo
Delen:

In het juryrapport wordt Business Innovation Center FiftyTwoDegrees geprezen vanwege het innovatieve concept en de aandacht voor duurzaamheid in het ontwerp. In FiftyTwoDegrees zijn technologie, wetenschap en cultuur samengebracht in een unieke omgeving, die uitnodigt tot ontmoeting en samenwerking.

Prijs voor inspirerend opdrachtgeverschap
Opdrachtgever Wereld Natuur Fonds en architectenbureau RAU zijn gekozen als winnaar van de Dedalo Minosse International Prize for Commissioning Architecture 2008 in de categorie Special Prize for the Sustainability of the Architectural Project.

De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en wordt georganiseerd door de ALA (Associazione Liberi Architetti) en het Italiaanse architectuurtijdschrift l’ARCA, gesteund door de Italiaanse overheid.

De winnende projecten zijn tot en met 24 augustus in het Palazzo Valmarana Praga te Vicenza te zien. Daarna gaat de expositie naar andere steden in Europa, de Verenigde Staten en Japan.

Zaha Hadid Architects en Manfredi Nicoletti Architecten werden eveneens onderscheiden met een Special Prize dit jaar.

www.mecanoo.com