Centraal in het ontwerp staat een ‘groene long’: een natuurlijke en fysieke verbinding tussen oud en nieuw. Deze route zorgt voor vloeiende overgangen tussen de gebouwen en bevordert oriëntatie, interactie en beweging. Langs dit pad bevinden zich verschillende ‘landingszones’ – plekken voor ontmoeting, samenwerking en kennisdeling. Opvallend zijn de ‘Stonehenges’, waar lichtinstallaties niet alleen sfeer creëren, maar ook de gebruikerservaring versterken.
Het interieur is opgedeeld in drie zones: een gastvrije zone met recepties en koffiebars, een stimulerende samenwerkingszone en een serene focuszone. Ondanks hun verschillende functies zijn de ruimtes visueel verbonden door een harmonieus palet van natuurlijk eikenhout en bioterrazzo. Dit zorgt voor een warme en hoogwaardige uitstraling, door het hele interieur heen.
Duurzaamheid is geen bijzaak, maar een integraal onderdeel van het ontwerp. Bestaand meubilair werd zoveel mogelijk hergebruikt en alle materialen zijn geselecteerd op basis van hun herkomst, recyclebaarheid en impact op mens en milieu. Zo zijn bijvoorbeeld alle timmerpanelen vervaardigd uit gerecycled materiaal. Dankzij deze aanpak behaalde het project een BREEAM Outstanding-certificering.
Het interieur is ontworpen met het oog op het welzijn van de gebruiker. Natuurlijk daglicht, goede akoestiek, uitzicht naar buiten en veel groen zorgen voor een gezonde werkomgeving. WELL Platinum-certificering onderstreept dit. Extra trappen stimuleren beweging, terwijl ruimtes voor yoga en meditatie mentale rust bieden. Kunst is tot slot een integraal onderdeel van het interieur: speciaal ontworpen wanden tonen wisselende en permanente werken die inspireren en verbinden.
Hollandse Nieuwe heeft hiermee een werkomgeving gecreëerd die meer is dan functioneel – het is een plek van ontmoeting, inspiratie en zorg voor mens en milieu.