Wigo4it, Den Haag - Hollandse Nieuwe

Hollandse Nieuwe ontwierp in Den Haag een nieuwe werkomgeving voor Wigo4it, een bureau dat werkt aan slimme IT-oplossingen met een sociale impact. Het resulteerde in een sociaal, dynamische en kleurrijke gelaagdheid dat aansluit bij de gebruikers.

Toelichting Hollandse Nieuwe | Beeld Ewout Huibers

Na een zoektocht waarin de ontwerpers Wigo4it adviseerden bij potentiële locaties en ruimtelijke mogelijkheden, bleek een verdieping in gebouwencomplex New Babylon in Den Haag de perfecte huisvesting. Geen ‘recht toe, recht aan’ plattegrond, maar een verdieping met een verrassende casco indeling. Aansluitend bij de dynamiek van de organisatie, die werkt volgens het Spotify-model. Deze dynamiek van verschillende teams is in het ontwerp in meerdere typologieën van ruimtes verwerkt.

Beeld Ewout Huibers
Beeld Ewout Huibers

Door ruimtes vrij en in het midden van de vloervelden te plaatsen, worden op een natuurlijke manier zones gecreëerd waar de verschillende teams (ook wel ‘squads’) in een open ruimte toch hun eigen domein hebben. Om goed en efficiënt te kunnen werken bevinden zich in nabijheid van elk team plekken voor stand-ups, brainstorms, aangename meeting rooms maar ook plekken om rustig en ongestoord te kunnen werken.

Gelaagdheid

Het hart van de verdieping is ook het sociale centrum in het interieur geworden, genaamd ‘Café Socrates’. Hier komt men samen, wordt samen gegeten, ontspannen en worden gedachtes uitgewisseld. Het is niet alleen een plek voor de werknemers, maar ook bij binnenkomst de ontvangst voor klanten, partners en andere externe partijen. Om een uitnodigende en sociale sfeer te realiseren, pasten we onder meer afgeronde vormen toe en selecteerden we warme materialen zoals hout en een groen, akoestisch spuitplafond.

Beeld Ewout Huibers
Beeld Ewout Huibers

Grafische vormen op wanden en deuren geven de ruimte een speelse uitstraling en weerspiegelen de kleurrijke identiteit van Wigo4it. Deze grafische vormen in verschillende kleuren lopen door over de glazen wanden en geven daarmee een extra dimensie aan het interieur. Het eindresultaat is een werkomgeving waar iedereen met plezier gebruik van maakt. Het ontwerp en de variatie aan ruimten sluit naadloos aan bij én versterkt de waarden van Wigo4it.

De redactie van de Architect selecteert elke dag het belangrijkste nieuws. Heb je nieuws dat misschien voor ons interessant is? Mail dan naar redactiedearchitect@vmnmedia.nl.