Kunsthal Rotterdam plaatst vrouwelijke designers in de kijker

‘Here We Are! Women in Design 1900 – Today’ komt naar de Kunsthal Rotterdam. Dit is goed nieuws voor iedereen die deze must-see expositie in het Vitra Design Museum, Weil am Rhein, heeft gemist. Vanaf 18 juni staat het werk van ruim honderd vrouwelijke ontwerpers centraal. Iets wat broodnodig is, aangezien ze ontbreken in onze geschiedschrijving en collectief geheugen.
Delen:
Advertentie voor Liisi Beckmann’s Karelia chair, 1966. Courtesy Zanotta SpA – Italy

Of het nu gaat om meubelontwerp, modeontwerp, industrieel ontwerp of interieurontwerp, vrouwen hebben een cruciale bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van modern design. En toch kennen we ze niet. Hoogtijd om de hiaten in onze geschiedschrijving op te vullen en de vergeten en verzwegen vrouwen te benoemen!

Tracy Metz ging wel de landsgrenzen over om de tentoonstelling in het Vitra Design Museum te bezoeken. Ze benoemde vijf vrouwelijke designers die je wellicht had gekend als ze de aandacht hadden gekregen die ze verdienden.

Van verleden naar heden

Here We Are! Women in Design 1900 – Today presenteert talloze vrouwelijke ontwerpers die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van modern en hedendaags design. Aan de hand van de designcollectie van het Vitra Design Museum presenteert de Kunsthal Rotterdam 120 jaar aan designhistorie. Van vrouwelijke Bauhauspioniers en het design van ruimtecapsule-interieurs tot legendarische designklassiekers en vrouwen die op dit moment met hun duurzame innovaties hun vak herdefiniëren. Het publiek krijgt een breed scala aan designstukken voorgeschoteld, inclusief hoogtepunten uit het befaamde Dutch Design.

De tentoonstelling Here We Are! Women in Design 1900 – Today is te zien van 18 juni t/m 30 oktober 2022 in de Kunsthal Rotterdam.

Greta von Nessen, Anywhere bureaulamp, 1952, Vitra Design Museum. Beeld Andreas Jung