Inspectie van het Onderwijs, vergadercentrum_Ewout Huibers

ARC20: Herhuisvesting Rijkskantoor - studio Nuy van Noort

Een bestaand kantoorgebouw in het centrum van Utrecht wordt getransformeerd tot een nieuw Rijkskantoor voor De Inspectie van het Onderwijs (IvhO): Een nieuwe ontmoetingsplek. Doel van deze transformatie is het vergroten van de uitwisseling van kennis, het bevorderen van de communicatie, en het stimuleren van samenwerken. Met één heldere ingreep structureren en organiseren we deze nieuwe werkomgeving. We voegen een nieuw meubel toe dat de werkruimte organiseert en met extra functies verschillende manieren van werken ondersteunt. Door deze ingreep introduceren we op overtuigende wijze een nieuw flexibel werkconcept.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Rijksvastgoedbedrijf, Den Haag

  • Ontwerpbureau

    studio Nuy van Noort

  • Projectarchitect(en)

    Maartje Nuy - Joost van Noort

  • Medewerkers

    Justyna Breczko, Andoni Urreitzi Alvarez, Jelmer van der Zweep, Ines Carvalho

  • Oplevering

    juni 2020

  • Programma

    flexibele kantooromgeving, vergadercentrum, bedrijfsrestaurant, ontvangstgebied

  • Plaats

    Utrecht

  • Adviseur constructie

    IMd Raadgevende adviseurs, Rotterdam

  • Adviseur installaties

    Galjema BV, technisch adviesbureau

  • Adviseur akoestiek

    ZRi, Den Haag

  • Adviseur bouwfysica

    ZRi, Den Haag

  • Adviseur brandveiligheid

    ZRi, Den Haag

  • Aannemer

    Breijer, Rotterdam

  • Interieurarchitect

    studio Nuy van Noort

  • Beeldend kunstenaar

    Bert Jan Pot

  • Bouwmanagement

    iQ Bouwkostenadvies, Voorburg

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    6000

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    5400

  • Voorlopig ontwerp

    december 2018

  • Definitief ontwerp

    februari 2019

  • Aanvang bouw

    juli 2019