ODASE - Our Domain Amsterdam South East - Pubblik&Vos

OurDomain Amsterdam South East is een van de eerste en de grootste woonontwikkelingen in de totale transformatieplannen van Amsterdam Zuidoost. Pubblik&Vos maakten voor het leefgebied van de drie verschillende gebouwen een waardevolle plek voor de bewoners, uit binnen -en buitenland, in de verschillende stadia van hun leven.

Toelichting door Pubblik&Vos

Het is een investering van Greystar gericht op de ontwikkeling van een omvangrijk, modern en duurzaam wooncomplex voor studenten, (young) professionals, expats, stellen en woningdelers in alle leeftijdscategorieën. Het project op deze voormalige kantoorlocatie is volledig geïntegreerd in de omgeving en ligt op enkele minuten loopafstand van Station Holendrecht en het Amsterdam UMC. Het eerste bouwdeel, East House, is in juli opgeleverd en inmiddels voor ruim 85% verhuurd. OurDomain Amsterdam South East is een ontwikkeling die mensen die in de De Randstad willen (blijven) wonen, de kans biedt om op eigen benen te gaan staan in een uitnodigende en grootstedelijke woonomgeving.

ODASE
Living met zicht op gekleurd middenblok. Beeld Mark Kuipers voor Phenster

Door in het ontwerp de juiste balans te vinden voor samen en alleen en variatie aan te brengen in functie en vorm. De ontwerpers wilden een plek ontwerpen die iets toevoegt: kennis, inspiratie, een gesprek of nieuwe ideeën. Een plek waar mensen belangrijk zijn. Waar je herinneringen maakt die voor het leven zijn. Een thuis waar de diversiteit van de mensen en hun unieke gedrag het fundament zijn. Dat was het uitgangspunt. “The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances. If there is any reaction both are transformed” Deze quote van Carl Jung werd het vertrekpunt voor het verhaal achter het interieurontwerp.

Het bureau vertaalden dit door contrasterende materialen te gebruiken zoals gasbetonblokken voor het bouwen van een bijzettafel waar we rijk gestoffeerde stoelen bij plaatsten. Effen stoffen en materialen in combinatie met kleur en een gestreepte stof. Natuurlijke en ingetogen materialen in combinatie met een levendige print rondom het toiletblok van kunstenares Anuli Croon.

Service desk. Beeld Mark Kuipers voor Phenster

In de basis van het interieurontwerp zijn de uitgangspunten van het gebouw gebruikt. Aan het ruwe beton is een warme houten lambrisering toegevoegd samen met een opvallende zwart-wit tegelvloer. De service desk voelt aan als een hotelreceptie waarbij in de houten achterkast mogelijke gebruiksvoorwerpen van bewoners zijn neergezet die eerst allemaal in 1 kleur zijn geflockt. Van een skatebord tot een dumbel. Ook de kunst voor de diverse ruimtes zochten zijn zeer nauwkeurig uitgezocht.

De indeling is open en overzichtelijk gebleven. Zodat je de hele vloer overziet. Met grote kleden, veel gestoffeerde meubels en de verlichting is een huiselijke sfeer gecreëerd wat een belangrijk uitgangspunt was van de opdrachtgever.

Lange tijd was bedrijvengebied Amstel III een gebied waar alleen werknemers wat te zoeken hadden. Na vijf uur ’s middags (en vaak ook overdag) maakte het een desolate indruk. OurDomain Amsterdam South East doorbreekt dit karakter en voegt kwaliteit en diversiteit toe aan het gebied met woningen, commerciële en publiek toegankelijke faciliteiten, betere openbare ruimte en een concept dat gericht is op het versterken van de verbinding van het wooncomplex met de omgeving.

OurDomain Amsterdam South East biedt uiteenlopende doelgroepen een moderne en comfortabele woonomgeving die antwoord geeft op eigentijdse woonbehoeften. De bewoners beschikken over een breed scala van gedeelde faciliteiten en services zoals een bemande service desk, 24/7 security, lounges, werk/studieplekken, home cinema room, music room, wasserette, game room, parkeergarage met elektrische deelmobiliteit, supersnel internet, terrassen en een groen stadspark. In de plint van het complex komen onder andere een gym, een supermarkt, horeca en een huisartsenpraktijk. Het concept is er niet alleen voor de ‘happy few’ maar betaalbaar/laagdrempelig woonconcept met huren vanaf €384 exclusief servicekosten.