Verdiepte uitbreiding Nationaal Monument Kamp Vught door DoepelStrijkers. Beeld Theo Krijgsman

ARC20: Nationaal Monument Kamp Vught - DoepelStrijkers

In 2018, door groeiende bezoekersaantallen, heeft het bestuur van het museum besloten om uit te breiden en het bestaande gebouw ontworpen door Claus en Kaan te vernieuwen. De opgave voor DoepelStrijkers omvatte een uitbreiding van het bestaande museum, een nieuwe indeling en integratie van techniek voor de bestaande museumzalen en de reorganisatie van het ontvangstgebied van het museum met een sterkere verbinding tussen de verschillende entreeruimtes. Het ontvangstgebied is geheel vernieuwd met een ontvangstbalie, de winkel en het museumcafé en enkele aanverwante functies als vergaderruimte en toiletten.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Nationaal Monument Kamp Vucht

  • Ontwerpbureau

    Doepel Strijkers

  • Projectarchitect(en)

    Duzan Doepel en Eline Strijkers

  • Medewerkers

    Kasper Zoet, Mikolai Brus, Riekie Brokking, en Francesco Catanese

  • Oplevering

    November 2019

  • Programma

    Museum entree, cafe en winkel, uitbreiding met auditorium en filmlokalen

  • Plaats

    5263 NT Vught

  • Adviseur constructie

    Lievens Adviseurs Ingenieurs, Utrecht

  • Adviseur installaties

    De Blaay, Capelle aan den IJssel / Kuijpers, ‘s-Hertogenbosch

  • Adviseur akoestiek

    De Blaay, Capelle aan den IJssel

  • Adviseur bouwfysica

    De Blaay, Capelle aan den IJssel

  • Adviseur brandveiligheid

    De Blaay, Capelle aan den IJssel

  • Aannemer

    Hurks, Eindhoven

  • Interieurarchitect

    Doepel Strijkers (Museum entree, cafe en winkel, uitbreiding) / Perspekt (tentoonstelling)

  • Bouwmanagement

    Alsemgeest Design & Build, Rotterdam

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    1600m2 waarvan 300m2 uitbreiding

  • Bruto inhoud (m3)

    10.360

  • Voorlopig ontwerp

    September 2017

  • Definitief ontwerp

    Juli 2018

  • Aanvang bouw

    Januari 2019