Sentia in Rotterdam - Tétris Design & Build

Door een relatie aan te gaan met het gebouw 'De Rotterdam' van Rem Koolhaas in combinatie met een driedimensionale visie is een verrassend interieurontwerp voor het kantoor van Sentia tot stand gekomen.

Toelichting Tétris Design & Build

De 33ste verdieping geeft een adembenemend uitzicht over de hele stad. Door de bezoeker bij binnenkomst op een ‘podium’ te plaatsen wordt deze letterlijk op een voetstuk gezet. Door deze verhoging wordt de beleving van de hoogte voor de bezoeker letterlijk verhoogd. Hij wordt geïmponeerd door de fenomenale vergezichten van de stad Rotterdam.

Bij het interieurontwerp is veel contrast aangebracht waardoor er uiteindelijk juist een mooie balans ontstaat in hoogte, kleur, vorm en materiaalgebruik. Wat betreft vorm zijn op strategische plekken vergaderzalen geplaatst die niet alleen solitaire ruimtes zijn, maar in zijn geheel een grote complete puzzel vormen.

Balans is ook terug te vinden in het gebruik van industriële materialen ten opzichte van natuurlijke materialen. De verlichting is modern en strak met als tegenhanger zachte carpetten. Een kleine knipoog naar de hoogte waarop men zich bevindt wordt gegeven door de lampen in de vorm van wolken.

De harde lijnen van het gebouw worden verzacht door de afgeronde hoeken van de glazen wanden. De ruwe afwerking van beton is op sommige plekken in het zicht gelaten waar tegenover akoestische panelen en zachte zitelementen zijn geplaatst.

De kleuren sober zwart en grijstinten passen zich aan de ene kant aan het gebouw aan, maar daarbij is ook zonnig geel toegevoegd die de kleur van het logo van Sentia weerspiegelt en voor een vrolijke toets zorgt. Zorgvuldige keuzes zijn gemaakt voor de afwerking, zoals bijvoorbeeld de receptiebalie, waardoor het geheel een chique uitstraling krijgt.