Multifamily

ARC20: Multifamily - 3GEN

Het ontwerp van een serie meubels van duurzame materialen en eenvoudige productiemethoden voor redelijke prijzen.

Toelichting 3GEN
Multitable

Het ontwerp bevat een drietal tafels van de volgende afmetingen: 90×90, 90×180 en 90x270cm en een bijbehorende stoel. De onderstellen van de diverse tafels en de stoel behoren tot één familie door de materiaalkeuze, productiemethode en de details.
Het uitgangspunt voor het gekozen materiaal is FSC-gekeurd multiplex. Door de productiemethode van multiplex ontstaat een sterk en duurzaam materiaal, sterker dan gezaagd hout, crosslaminated veneer.

De onderdelen worden via de CNC-methode gesneden (laser snijden is ook mogelijk) en worden op een eenvoudige manier gekoppeld aan een centrale knoop. Bij de grotere tafels – waar meer dan één onderstel wordt gebruikt – is voorzien in een koppeling tussen de twee onderstellen. Het multiplex blad wordt op de hoeken licht afgerond en eventueel voorzien van een randstrip. De diverse onderdelen zijn te ontkoppelen en herbruikbaar. De afwerking is afhankelijk van de gekozen houtsoort voor het multiplex. Om het materiaal duidelijk te tonen wordt het hout van een matte transparante lak voorzien. De tafels zullen enkele centimeters in hoogte verstelbaar zijn.

Multichair

Het uitgangsmateriaal voor deze stoel is zoals bij de tafels FSC-gekeurd multiplex. De stoel bestaat uit twee verschillende multplex onderdelen die worden verbonden met aluminium buisjes waarin een stalen bout de onderdelen tot een stijf geheel koppelt.

De zitting kan bestaan uit twee verschillende materialen. Uit licht gebogen aluminium waarin een aantal gaten is geponst. Gaten die enerzijds de stoel lichter maken en anderzijds versterken ze de zitting omdat via het ponsproces het materiaal naar beneden toe wordt omgezet.
Ook kan de zitting worden vervaardigd uit in vorm gebogen multiplex dat eveneens van een aantal gaten wordt voorzien. Het voorstel van de afwerking is matte transparante lak. Daardoor blijft het materiaal multiplex als zodanig zichtbaar.
Het is goed mogelijk om de stoel te leveren als bouwpakket omdat de montage zeer eenvoudig is.

Projectgegevens

    • Plaats

      Den Haag