Oproep Dutch Invertuals Academy

Het Design-netwerk Dutch Invertuals start een intensieve online academie voor jonge ontwerp-professionals. Gedurende anderhalve maand krijgen deelnemers lezingen en feedback van ontwerpers uit het netwerk. Aanmelden voor selectie kan tot 15 juli.
Delen:
Expositie Dutch Invertuals in Milaan in 2019. beeld: Ronald Smits

Dutch Invertuals is een collectief van ontwerpers dat onder andere jaarlijks tijdens de designweek  in Milaan en op de Dutch Design Week in Eindhoven tentoonstellingen organiseert. Het collectief organiseert van 23 juli tot en met 30 augustus een academie tijdens welke ontwerpers intensieve input krijgen van leden van het netwerk.

Op de expositie na, vindt de academie geheel online plaats. Ook zal het resultaat van het werk tentoongesteld worden tijden de Dutch Design Week die loopt van 24 tot en met 28 oktober. Deelnemers krijgen lezingen, individuele begeleiding en workshops. Doel is kennis uit te wisselen, nieuwe materialen te ontdekken en geïnspireerd te raken.

True Matter

De academie is georganiseerd rondom een thema: True Matter. Dutch Invertuals stelt dat we na een roekeloze, geld-gedreven periode nu op weg zijn naar een periode waarin aandacht wordt besteed aan onze directe omgeving. Door het academie open te stellen voor internationale deelnemers, wil Dutch Invertuals een beeld te krijgen van wat wereldwijd ’truly matters’.

Ontwerpers, concept ontwikkelaars, sociale onderzoekers en meubelmakers kunnen zich aanmelden voor selectie door een portfolio in te dienen. De deadline is 15 juli.

Daniël de Bruin, Fosfeen, Dutch Invertuals 2019

Meer over Dutch Invertuals