voorgevel

ARC19: Kantoor GGD Zuid-Limburg - Wauben Architects

Een werkplek die je mentale- en fysieke gezondheid verbeterd en waar je je echt gelukkiger voelt. Dat was de ontwerpuitdaging voor de transformatie van het introverte jaren ’70 kantoor van GGD Zuid-Limburg en naastgelegen RAV in Heerlen. In ieder aspect van het gebouw is #FormFollowsHappiness het centrale thema. Het resultaat is een eigentijdse, dynamische, groene en transparante werkomgeving die een maximale bijdrage levert aan gezondheid, welzijn en geluk van de gebruikers.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    GGD Zuid-Limburg, Heerlen

  • Ontwerpbureau

    Wauben Architects

  • Projectarchitect(en)

    Tom Wauben

  • Medewerkers

    Bas Wauben, Paul Bergmans

  • Oplevering

    september 2018

  • Programma

    Transformatie 4.500m2 front- en backoffice GGD ZL en Regionale Ambulancevoorziening

  • Plaats

    Heerlen

  • Adviseur constructie

    Van de Werf & Nass, Maastricht

  • Adviseur installaties

    K+, Echt

  • Adviseur akoestiek

    K+, Echt

  • Adviseur bouwfysica

    K+, Echt

  • Adviseur brandveiligheid

    K+, Echt

  • Aannemer

    Van Wijnen, Sittard

  • Interieurarchitect

    Wauben Architects, Geleen

  • Bouwmanagement

    Exeades, Roermond

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    4500

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    3300

  • Bruto inhoud (m3)

    15300

  • Netto inhoud (m3)

    10230

  • Voorlopig ontwerp

    mei 2016

  • Definitief ontwerp

    september 2016

  • Aanvang bouw

    maart 2017

  • Bouwsom inclusief installaties (€)

    8.100.000

  • Bouwsom exclusief installaties (€)

    3.600.000