Oplevering verwacht van het Odunpazari Modern Museum in Turkije

In de universiteitsstad Eskişehir in het noordwesten van Turkije wordt in juni het Odunpazari Modern Museum (OMM) opgeleverd.Kengo Kuma maakte in opdracht van Erol Tabanca, een kunstverzamelaar en zakenman, het ontwerp.
Delen:

Het ontwerp van het complex van 4500 m2 verwijst als eerbetoon aan de geschiedenis van de stad als bloeiende houtmarkt, met zijn gestapelde houtconstructie naar de traditionele Odunpazari’s, de Ottomaanse houten vrijdragende huizen in de stad. Samen met de andere omliggende stadsmusea creëert het OMM een museumplein en een openbare ontmoetingsplaats in de stad.

Verdeeld over drie verdiepingen, zullen bezoekers door een verscheidenheid aan expositieruimtes ‘reizen’. De grote ruimtes op de begane grond verwoorden in ritme en schaal het omringende stadsbeeld. De kleinere kamers op de bovenste verdiepingen bieden onderdak aan kleinschalige kunstwerken. Een in het midden geplaatst atrium met daklicht zorgt voor binnenvallen van natuurlijk licht.

De openingstentoonstelling geeft een presentatie van ongeveer 200 werken van 60 toonaangevende kunstenaars uit Turkije, waaronder Bedri Rahmi Eyüboğlu,
Canan Tolon, Erol Akyavaş, İlhan Koman, Ramazan Bayrakoğlu, Sinan Demirtaş en Tayfun Erdoğmuş. Hierna is er ruimte voor werk van de Japanse bamboekunstenaar, Tanabe Chikuunsai IV. Zijn installatie, gemaakt van geweven bamboe, zal integreren met de architectuur van het gebouw.