Even voorstellen: Tomas Dirrix - Nominatie ARC18 Jong Talent Award

De genomineerde talenten voor de ARC18 Jong Talent Award zijn bekend. De afgelopen weken presenteren de kandidaten zich met een korte video op onze website. Vandaag: Tomas Dirrix. Hij onderzoekt de culturele en materiële noties van het bouwen. Het maken van nieuwe organisatieprincipes, relaties en processen vormen de basis van zijn zoektocht naar een mogelijk nieuwe architectuur.

In het volgende filmpje stelt Tomas Dirrix zich voor:

Four walls/ Unfair 18

Dirrix won de ontwerpcompetitie voor Unfair 18 in de Zuiveringshal op het Westergasterrein in Amsterdam. Hier vind je meer informatie over dit project.

beeld Jeroen Verrecht

Tomas Dirrix

Tomas Dirrix (1988) is met lof afgestudeerd aan de Architectuur Master van de TUDelft. Eerder studeerde hij in Mendrisio, Zwitserland en Ahmedabad, India. Hij heeft voor verschillende bureaus in Nederland gewerkt, waaronder voor OMA. Hij is medeoprichter van Studio Ossidiana in 2014 en leidde bijna drie jaar de onderzoeks- en ontwerpafdeling van Diederendirrix architecten in Rotterdam.

beeld EH (Kyoutangtae Kim)
beeld EH (Kyoutangtae Kim)

In 2017 startte hij zijn eigen architectuurpraktijk Atelier Tomas Dirrix na het winnen van de Meesterproef prijsvraag voor jonge Belgische en Nederlandse architecten, georganiseerd door de Vlaams Bouwmeester. Atelier Tomas Dirrix is gevestigd in Rotterdam en werkt met de culturele en materiële noties van het bouwen. Het maken van nieuwe organisatieprincipes, relaties en processen vormen de basis van een zoektocht naar een mogelijk nieuwe architectuur.

In 2018 ontving Tomas Dirrix de Unfair Architect Award voor het ontwerp van de tweejaarlijkse tentoonstelling en is hij geselecteerd voor de talentontwikkeling werkbeurs ​​van het Stimuleringsfonds voor zijn project ‘Possible Structures’. Tomas Dirrix geeft les aan de leerstoel Rational Architecture / Transformational Design aan de TU Eindhoven, de afdeling Interiors, Buildings, Cities aan de TU Delft.

Beeld: Atelier Tomas Dirrix

Vanuit een onafhankelijke basis waar vindingrijke manieren van het maken van gebouwen worden verkend, zoekt Tomas Dirrix actief naar samenwerkingen, methodes van realisatie en vormen van toepassing met ontwerppartners zoals Diederendirrix architecten, en als lid van het ontwerp- en onderzoekcollectief Envisions.