Beeld: Peter Cuypers

ARC18: Woonhuis PH Amsterdam - Studioninedots

Studioninedots renoveerde en verbouwde een ruim honderd jaar oud woonhuis. De begane grond is vormgegeven als een open landschap; 27 meter lang en met opeenvolgende sferen die worden versterkt door hoogteverschillen en georganiseerd rond specifiek ontworpen meubels. Door deze ingreep zijn de oorspronkelijke details in het interieur zichtbaar gemaakt wat het ambachtelijk karakter van de gehele renovatie bekrachtigt.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    prive

  • Ontwerpbureau

    studioninedots // Directievoering: Pascal Vlaar

  • Projectarchitect(en)

    Jurjen van der Horst, Gerty Daniëls

  • Medewerkers

    Designteam: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl

  • Oplevering

    2018

  • Plaats

    Amsterdam

  • Aannemer

    Wever Bouwgroep Waarland

  • Voorlopig ontwerp

    2016