MEGALITH lounge

ARC18: MEGALITH - studio lichtjaar

Megalith is een KEI van een blikvanger voor een lobby, lounge of breakout-area in een moderne office space. In abstractie is het een mega grote steen met een hap eruit. Zo onstaat een sterke opvallende vorm, maar wel comfortabel uitgevoerd. Brute maar vriendelijk volumes. Zet er een paar bij elkaar en creeer je eigen Stonehenge :) ... de rechtopstaande 'MEGALITH lounge' is de nummer 1, de chaise longue en armchair completeren de kleine serie.

toelichting door studio lichtjaar

Ik ben gek! … op design. Met de grootse liefde, bedenk en teken ik meubelvormen die er nog niet zijn. En voor de derde jaar op rij, probeer ik zo’n meubelontwerp onder de aandacht te brengen door deelname aan de arc-award. De Megalith; die met een minimum aan lijnen toch een krachtige iconische vorm gestalte geeft.

Mijn totale handicap als vormgever, is dat hoewel ik 1001 ideeën heb, ik er nog niet in slaag de meubels uitgevoerd te krijgen. Voel me daardoor vooralsnog een buitenbeentje en een buitenstaander in de ontwerpwereld … Wellicht geeft deelname aan de arc-award net het duwtje dat de bal aan het rollen brengt! En wordt het wel een keer echt, echt! … fingers crossed :)

Projectgegevens

  • Ontwerpbureau

    STUDIO LICHTJAAR, Zandvoort

  • Plaats

    Zandvoort