Het exterieur van De Tinfabriek - Render Vocus Architecten

De Tinfabriek - VOCUS Architecten

De Tinfabriek wordt getransformeerd tot een duurzame, inspirerende omgeving waar jouw klanten, relaties en medewerkers graag willen zijn, om samen te werken en elkaars business te laten excelleren.

toelichting door VOCUS Architecten

De Tinfabriek is een iconische locatie in Naarden, met prachtig gewelfde daken en een vijftig meter hoge schoorsteen die als landmark fungeert. De oude fabriek, waar tot voor kort nog volop tin werd gesmolten en gesperst, wordt getransformeerd tot een duurzaam en inspirerend pand.

De duurzaamheidsambitie zal worden bekroond met het internationaal erkend keurmerk BREEAM-NL In-Use Excellent.

De meest duurzame innovaties worden toegepast. Op het dak wordt 240m2 zonnepanelen geplaatst, alle ramen worden vervangen voor HR++-glas en ca. 5.000 m2 isolatiemateriaal wordt gebruikt. Het pand wordt duurzaam verwarmd d.m.v. lucht-water warmtepompen en energiezuinige vloerverwarming. De gasaansluiting in het kantoorgebouw is inmiddels verwijderd.

Het energieverbruik van De Tinfabriek wordt met alle duurzame technieken tot een minimum gereduceerd.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    De Tinfabriek, Naarden

  • Ontwerpbureau

    VOCUS Architecten

  • Plaats

    Naarden

  • Aannemer

    Van den Hengel Bouwbedrijf, Soest