Ontwerp MPavilion 2018 Melbourne door Carme Pinós onthuld

De Naomi Milgrom Foundation heeft het ontwerp onthuld voor het MPavilion 2018 in Melbourne. Het ontwerp is van de in Barcelona gevestigde Carme Pinós van Estudio Carme Pinós.
Delen:

Het ontwerp voor MPavilion 2018 is een open geometrische configuratie, geassembleerd in twee verschillende helften, ondersteund door een stalen scharnierpunt. Twee houten latwerk oppervlakken kruisen elkaar om het dak van het paviljoen te vormen. Een aangepaste topografie rondom het paviljoen vormt drie heuvels met zitplaatsen voor een meer interactie met de toeschouwers.

De platte vlakken in het sculpturale ontwerp van Carme rusten op de hoeken op verhoogde punten die een symbolische relatie aangaan met de stad. De met elkaar verbonden vlakken van de structuur doen denken aan gevouwen materialen zoals origami. Carme wil met haar ontwerp aantonen dat de relatie tussen architectuur en stedebouw steeds minder bestaat en de lijnen tussen materiaal, milieu en mens juist worden versterkt.

MPavilion 2018 Carme Pinos

Traditiegetrouw wordt het MPavilion gebouwd in de Queen Victoria Gardens in Melbourne en wordt het gebruikt als locatie voor een evenementenprogramma met meer dan 400 lezingen, workshops, optredens en installaties. Het paviljoen is van 8 oktober 2018 tot 3 februari 2019 in gebruik.

Meer informatie

Resultaten voor ‘MPavilion’