The Dutch Mountains gelanceerd

Vrijdag 16 maart is het project The Dutch Mountains gepresenteerd. Een nieuwe verblijfs- en werkomgeving op de Run in Veldhoven, pal naast de A2. Dit complex bevat kantoren en werkruimtes, conferentiefaciliteiten, horecavoorzieningen, een hotel, shortstay voorzieningen voor kenniswerkers en een park. Het project is een initiatief van BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange.
Delen:
Binnentuin. Impressies: Studio Marco Vermeulen

The Dutch Mountains is een verblijfs- en werklandschap dat de regio Eindhoven in 2020 gaat verrijken. In dit complex, dat naast een groot park en publieke voorzieningen onder meer ook shortstay faciliteiten, een conferentiecentrum en bedrijfshuisvesting omvat, worden allerlei hightech innovaties toegepast waarmee het symbool staat voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd. Deze technologieën maken van het gebouw een complex dat een nieuwe standaard zet voor duurzaam ontwikkelen. Het gebouw is maximaal zelfvoorzienend, met gesloten kringlopen op het  gebied van energie, water, afval en materialen. De ambitie is zelfs om het complex van massief hout te maken, vanwege het positieve effect op de CO2 depositie. Daarmee wordt het het grootste houten gebouw ter wereld.

The Dutch Mountaing_Kempenbaan_medres

Haalbaarheid

De afgelopen anderhalf jaar heeft een vernieuwende samenwerking van technologiebedrijven, dienstverleners, architecten en ontwikkelaars het concept ontwikkeld voor verblijfs- en werklandschap The Dutch Mountains. In deze periode is ook de haalbaarheid van dat concept onderzocht. De resultaten van deze fase zijn positief. Daarom hebben de initiatiefnemers van het project op 16 maart samen met B&W van de gemeente Veldhoven een intentieverklaring ondertekend waarmee de eerste stappen richting uitvoering van het project worden gezet. De beoogde locatie, De Run 1000 in Veldhoven, is door de gemeente voor het project gereserveerd.

Het concept is vanaf de start ontwikkeld met technologiebedrijven en dienstverleners die normaal gesproken achteraan in de ontwikkelketen zitten. Zij ontwikkelen samen een ‘ecosysteem’ van diensten en technologieën waarin de gebruiker centraal staat. Het gebouw is volledig datagedreven en ervaringsgestuurd.

The dutch mountain
Birdseye

Totaalsysteem van diensten

Licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties en zelfs delen van het gebouw worden als diensten in het project geleverd. Dat maakt het mogelijk dat elementen van het gebouw (de software én de hardware) met de tijd vervangen kunnen worden. Het complex krijgt voortdurend updates en upgrades. Dit vraagt om een volstrekt nieuw exploitatie- en organisatiemodel; de ontwikkeling daarvan maakt deel uit van het project (inclusief de verkenning van blockchain toepassingen).

High-tech beleving

De initiatiefnemers hebben een technologiescan ontwikkeld met ruim 100 technologieën (op het gebied van onder meer energie, materialen, geveltoepassingen en smart mobility) die toepasbaar zijn waarmee het complex een regionale functie krijgt als High Tech Excellence Center. De high-tech beleving wordt versterkt door horecavoorzieningen, conferentiefaciliteiten, exhibition spaces, living labs en displays die het verhaal vertellen van The Dutch Mountains, de regio en de verschillende high tech innovaties.

Samen met de gemeente Veldhoven, ASML, het Maxima Medisch Centrum en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij wordt gewerkt aan de transformatie van het omliggende bedrijventerrein De Run tot een nieuw type werklandschap. Dat gaat onder meer over het toevoegen van openbaar toegankelijke groenstructuren en het ontwikkelen van een toekomstbestendige mobiliteitsaanpak.

The Dutch Mountain
Interieur

Partners

The Dutch Mountain is een initiatief van BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange. Ontwikkelpartner is Strukton Worksphere. Co-ontwikkelaars en exploitatiepartners zijn Asito, Beveco, Dell-EMC, HEYDAY en SPIE Nederland. Arup en Off Road Innovations zijn de kennispartners.

Volgens planning gaat het gebouw eind 2020, begin 2021 open.


Meer resultaten voor The Dutch Mountain