De bankenlocatie, zoals deze plek in de Zwolse volksmond heet, stond jaren leeg. Een wat sombere plek in de prachtige binnenstad. Het was van oudsher een plek voor handel en bedrijvigheid, elke tijd was aanleiding voor een schaalsprong in de straatwanden. Na de industriële revolutie werden de Erven Tijl een beeldbepalende gebruiker. Hun drukkerij, ontworpen door architect Ouendag, is in de jaren zestig helaas gesloopt. Ervoor in de plaats kwamen brede bankgebouwen, structuralistische kinderen van hun tijd, met efficiënte rechtgetrokken rooilijnen, vandaar de naam.

In het voorjaar van 2014 liet Primark zijn oog op deze plek vallen. Voor de stad Zwolle was dat, zowel economisch (off spin voor de winkeliers en horeca) als sociaal (veel nieuwe banen) een “offer you couldn’t refuse”. In een reeks besloten bijeenkomsten met bestuurders, politici, Oversticht, Vrienden van de Binnenstad, ondernemers aan de Voorstraat en gemeenteraad, kwam het ontwerp voor deze gevoelige locatie tot stand. De Melkmarkt kreeg weer een golvende straatwand, de Voorstraat een kleine knik uit de minuut van 1832, die het smalle straatprofiel verbreedt en een zonnig terras voor de horeca oplevert. Het voormalig stadsarchief werd onderdeel van de ontwikkeling.
Een warenhuis ontstond, een tijdloos verzamelgebouw voor handel met een eigen identiteit, refererend aan het collectieve geheugen van de plek. Passend voor de belangrijke gebruiker nu, met een flexibele opzet en eenvoudig op te delen in de toekomst.
Herkenbaar, vanzelfsprekend, met een menselijke schaal en aanpassend vermogen, een duurzaam onderdeel van het Zwolse dagelijkse leven.