Oog voor detail geeft villa Suikerkamp een eigen karakter

Een eigentijds ontwerp passend op een monumentaal landgoed, dat had ontwerper Cees van der Mark, eigenaar van De Monumentencentrale, voor ogen toen hij de villa voor zijn ouders ontwierp. Daarnaast moest Villa Suikerkamp harmoniëren met de bosrijke omgeving. Deze uitgangspunten leidden tot een opvallend gebouw. Op het eerste gezicht ziet de voorbijganger namelijk een eenvoudig schuurachtig bouwvolume, maar door het oog voor detail van de ontwerper én het ritmische gevelbeeld dat hij creëerde, ademt de woning zowel een robuuste als moderne sfeer uit.
Modern, een simpele stevige zelfbewuste hoofdvorm en in harmonie met de monumentale en bosrijke omgeving van de voormalige kwekerij van Kasteel Keukenhof in Lisse, waren de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp van Villa Suikerkamp.