Kop van de boerderij in de landschappelijke tuin

ARC17 Architectuur: Walikerplein - HILBERINKBOSCH architecten

Een Rijksmonumentale boerderij wordt verbouwd tot een open, landelijke woning waarbij de ruimtelijke ervaring in het interieur en de verbinding met het landschap centraal gesteld worden. Historische elementen als de bijzondere gebinten en gemetselde tussenwanden met gebruik sporen, worden behouden. Aan de zuidzijde opent de boerderij zich op de zon en het uitzicht over het omliggende agrarische landschap.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Particulier

  • Ontwerpbureau

    HILBERINKBOSCH acrhitecten

  • Projectarchitect(en)

    Geert Bosch, Annemariken Hilberink, Frenske Wijnen

  • Medewerkers

    Jaap Janssen, Joost Kolk

  • Programma

    Rijksmonumentale stal/boerderij verbouwen tot moderne woning

  • Plaats

    Riethoven

  • Adviseur constructie

    raadgevend ingenieursburo van Nunen, Rosmalen

  • Aannemer

    Zandenbouw, Aarle-Rixtel

  • Interieurarchitect

    HILBERINKBOSCH architecten

  • Landschapsarchitect

    Parklaan Landschapsarchitecten, s-Hertogenbosch

  • Bouwmanagement

    Gubbens Bouwadvies & HILBERINKBOSCH architecten

  • Voorlopig ontwerp

    december 2014

  • Aanvang bouw

    april 2017