Den Haag neemt nieuw Toernooiveld in gebruik

De nieuwe parkeergarage Museumkwartier in Den Haag was al sinds december vorig jaar in gebruik, maar nu is ook de buitenruimte van het Tournooiveld officieel geopend. Royal Haskoning / Ingenieursbureau Den Haag / Braaksma&Roos Architectenbureau maakten het ontwerp van de herinrichting.
Delen:

Het Tournooiveld vormt in de openbare ruimte de schakel tussen het Hofvijvergebied en het Lange Voorhout en daarmee het hart van het Haagse Museumkwartier. Door toevoegen van groen en zitelementen met zicht op de omliggende historische omgeving is een hoogwaardige openbare ruimte ontstaan. De herinrichting sluit naadloos aan op de vorig jaar nieuw ingerichte Lange Vijverberg.

Impressie Toernooiveld Den Haag. Impressie: Ontwikkelaar Sens real estate
Impressies Toernooiveld Den Haag. Beeld: Ontwikkelaar Sens real estate

Door de realisatie van de ondergrondse parkeergarage krijgt het Tournooiveld weer de historische functie die het in vroeger tijden vervulde: de poort naar Den Haag. Eigenaar van parkeergarage Museumkwartier is Interparking Nederland. Het betreft volgens Sens de meest geavanceerde parkeergarage van Nederland, met tools als online reserveren, variabele prijsstellingen op dal- en piekmomenten en een parkeergeleidingssysteem.

Projectgegevens:

Programma: Service parkeergarage met ca. 320 plaatsen, E oplaadpunten, toiletten, etc.
Opdrachtgever: SENS/Dura Vermeer
Architect: Royal Haskoning / Ingenieursbureau Den Haag / Braaksma&Roos Architectenbureau
Eindbelegger:Interparking