VOLA wint met badmengkraan

VOLA heeft the Good Design Award ontvangen voor het ontwerp van de FS1, de vrijstaande badmengkraan met handdouche.
Delen:

The Good Design Award wordt jaarlijks toegekend door The Chicago Athenaeum Museum of Design and Architecture. Deze prijs werd in 1950 in het leven geroepen door Edgar J. Kaufmann Jr., die destijds veel samenwerkte met Amerikaanse ontwerpers als Eero Saarinen, Charles en Ray Eames, George Nelson en de Deen Finn Juhl.

De uitverkoren badmengkraan is ontworpen door VOLA in nauwe samenwerking met het ontwerpbureau Aarhus Arkitekterne. De FS1 wordt gemaakt van massief roestvast staal, waarvan het oppervlak gelijkmatig is geborsteld. Het eerste prototype van deze badmengkraan is gepresenteerd op de sanitairvakbeurs ISH in Frankfurt.

Net als de andere producten van VOLA is het ontwerp van deze nieuwe badmengkraan gebaseerd op tijdloze, geometrische vormgeving. Het bedrijf wil daarbij ‘wellness’ tot een van de basiskenmerken maken bij de ontwikkeling van haar nieuwe producten. Algemeen directeur Carsten Overgaard, eigenaar van VOLA en leidinggever van het ontwerpproces, belooft dat zij veel esthetische waarde zullen toevoegen aan zowel privé-badkamers als aan de badkamers in de luxueuzere hotels.

www.vola.com