Fins ziekenhuis kiest voor EGM architecten

Uit negen internationale architectenbureaus koos de Finse opdrachtgever KSSHP het Nederlandse EGM architecten voor het ontwerp van de nieuwbouw van het ziekenhuis in Jyväskylä. EGM is daarnaast betrokken bij de ontwikkeling van het programma van eisen.
Delen:

Het ziekenhuis, met een oppervlakte van 70.000 m2 voor 250.000 inwoners, is het eerste volledig nieuwe ziekenhuis dat sinds 20 jaar in Finland wordt gerealiseerd.

Doorslaggevend vond KSSHP EGM’s vermogen om concepten te kunnen maken waar patiëntgerichtheid hand in hand gaat met efficiency. Daarnaast is de kennis van het bureau om zorgprocessen om te zetten naar flexibele ruimtelijke modellen eveneens doorslaggevend geweest net zoals de expertise van EGM om grote ziekenhuizen terug te brengen naar een menselijke schaal met een hoge mate van patiëntvriendelijkheid.

KSSHP staat voor Keski-Suomen SairaanHoitopiiri ofwel het Central Finland Health Care District. Vanuit dit district waarin Jyväskylä en de overige 22 gemeentes vertegenwoordigd zijn wordt gezondheidszorg geleverd aan een gebied dat qua oppervlakte ongeveer even groot is als Nederland. Met het ontwerp voor het nieuwe ziekenhuis geeft KSSHP een nieuwe impuls aan de Finse gezondheidszorg.

EGM architecten is voor deze opdracht de combinatie aangegaan met het lokale Finse architectenbureau JKMM Arkkitehdit.