Inrichting van de (openbare) buitenruimte

Falco is al ruim 60 jaar een vertrouwde naam als het gaat om de inrichting van de (openbare) buitenruimte. Falco is sterk gespecialiseerd in het produceren van fietsenrekken, andere vormen van fietsparkeren, fietsoverkappingen en overkappingen in allerlei soorten en maten en in producten om het fietsen te stimuleren (fietsmarketing). Daarnaast vindt u bij Falco verkeersvoorzieningen als afzetpalen, parkeerbeugels en slagbomen. Zoekt u een producent in straat- en/of parkmeubilair, dan biedt Falco een uitgebreide keuze aan banken, stoelen, picnictafels, afvalbakken, plantenbakken en groenbescherming.
Delen:

Stationsgebieden
Falco producten zijn op veel plekken te zien; onder andere bij scholen, stadscentra, ziekenhuizen, bedrijven, appartementencomplexen en ook bij stations.

Falco heeft bijvoorbeeld voor het station in Breda fietsklemmen geleverd, in totaal kunnen ruim 800 fietsen geparkeerd worden in de openbare fietsparkeergelegenheid.

Vaak wordt er voor gekozen om etage rekken in te zetten in drukke gebieden zoals stations. De Fietsflat in Groningen is bijvoorbeeld vorig jaar uitgebreid met een extra verdieping. Ook op deze extra verdieping zijn Falco etage rekken geplaatst, zoals in het bestaande gedeelte van de fietsflat. Het grote voordeel van het Falco etage rek is uiteraard het feit dat er dubbellaags geparkeerd kan worden.  Ook op het bovenste niveau kan de fiets moeiteloos gestald worden. De nieuwste versie etagerekken FalcoLevelPremium+ voldoen aan de eisen van FietsParKeur voor zowel h.o.h. afstand 37,5 cm als 40 cm.

Internationaal
Falco is een internationale organisatie. Het hoofdkantoor is in Vriezenveen, net als de productie van overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen.  Daarnaast exporteert Falco haar producten. Falco heeft 3 vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in 12 Europese landen, Verenigde Staten en Canada.

Het Falco etagerek is ook in het buitenland razend populair. Falco U.K heeft in het kader van project Mini Holland 8 cycle hubs ( grote fietsenstallingen) in Londen ingericht met Falco fietsparkeersystemen en overkappingen. Daarnaast  zorgt Falco voor de fietsparkeergelegenheid bij 346 Schotse stations in opdracht van Abellio ScotRail. Bij station Cambridge (fietsstad nummer 1 in de U.K.) is de allergrootste cycle hub met bijna 3.000 plaatsen ingericht met Falco producten.

Overkappingen
Een Falco overkapping die vaak bij stations wordt geplaatst is FalcoRail. De overkapping is geschikt voor alle fietsenrekken van Falco, in het bijzonder voor het etagerek FalcoLevelPremium+. Doordat de overkapping is ontworpen zonder tussenstaanders, betekent dit meer fietsparkeerruimte. Het materiaal van de overkapping bestaat uit thermisch verzinkt staal en kan optioneel gepoedercoat worden. De transparante beplating is gemaakt van helder polycarbonaat. Polycarbonaat is een hoogwaardig en slagvast materiaal dat 250 keer sterker is dan glas en perfect voor plaatsing in buitenruimtes.

Falco heeft ook  gesloten fietsenstallingen in het assortiment. Naast het nieuwe busstation op Schiphol-Noord kunnen reizigers hun fietsen veilig parkeren  in een Falco fietsenberging met wanden van veiligheidsglas. Door de stickers is het niet te missen dat je hier moet zijn om je fiets te parkeren.  Het knooppunt is een initiatief van Schiphol, Gemeente Haarlemmermeer, de Provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam. Hier komen verschillende buslijnen van verschillende vervoerders bij elkaar waar de reiziger kan overstappen.