Hunter Douglas plafonds: Brede Plafondpanelen

Luxalon® brede plafondpanelen stellen de architect in staat om een ‘high performance’ plafondsysteem uit metaal te ontwerpen.

De brede keuze aan panelen zorgt voor maximale ontwerpvrijheid;

•    Aluminium of staal uitvoering
•    Verdekt uitneembaar plafondsysteem
•    Verkrijgbaar in een C- of een L-paneel
•    Diverse soorten installatie-systemen beschikbaar
•    300mm breed en leverbaar tot 6 meter
•    Vele kleuren en afwerkingen zijn standaard leverbaar, speciale kleuren op verzoek
•    Akoestische mogelijkheden zoals toepassing perforatie en non-woven vlies

Brede plafond panelen worden gemaakt van duurzaam gerolvormd aluminium (0,7 mm), afgewerkt met polyesterverf voor een lange levensduur met weinig onderhoud. Voor aluminium panelen voor buitentoepassingen is Luxacote® afwerking beschikbaar.

Doordat de panelen eenvoudig met de hand gedemonteerd kunnen worden, is er een goede toegang tot alle installaties in het plenum.

300C panelen als klimaatplafond
In 2014 is voor de renovatie van het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen een speciale uitvoering van het 300C paneel geleverd. De opdracht was om het monumentale pand en buitengevel intact te houden. Vanuit de opdrachtgever waren er duidelijke wensen over de esthetische uitstraling van het plafond en de verwarmingssituatie binnen het pand. Door de lange lengtes van de panelen en de vele mogelijkheden, ging de voorkeur uit naar een 300C paneel.

Totaal zijn er 6900 m² 300C plafondpanelen geleverd i.c.m. een klimaatsysteem. Voor de beste warmteoverdracht is het klimaatsysteem direct in de lamellen verlijmd. De 300C plafondpanelen in het Radboud Ziekenhuis zijn geperforeerd en in het midden van het paneel is er een blinde strook toegevoegd om aan de gewenste esthetische uitstraling te voldoen.

Voor meer informatie, bezoek onze website of neem contact op met Hunter Douglas Architectural: 010-4962222 / info@hunterdouglas.nl.