Meer daglicht en ruimte met nieuwe vergunningsvrije VELUX dakkapellen

De VELUX Groep zorgt al 75 jaar voor daglicht en frisse lucht in gebouwen. Met de nieuwe VELUX dakkapel en dakkapel serre creëert VELUX nu ook meer ruimte onder het dak. De VELUX dakkapellen zijn een innovatief alternatief voor een traditionele dakkapel en transformeren een zolderruimte snel in een ruimtelijke slaap- of woonkamer. De dakkapellen zijn in veel situaties vergunningsvrij, eenvoudig in één dag te plaatsen en onderhoudsarm.

Snelle en soepele montage

Door het slimme ontwerp van de VELUX dakkapellen steekt de constructie niet verder dan 60 cm uit het dakoppervlak. Hierdoor zijn ze in de meeste situaties vergunningsvrij te plaatsen en een goede oplossing voor de voorzijde van een woning. De horizontale gootstukken bestaan door het gestandaardiseerde systeem uit één deel en alle isolatiematerialen worden standaard meegeleverd. Koudebruggen en condensatie worden hierdoor voorkomen en de VELUX dakkapel kan hierdoor op locatie volledig en zonder kraan in één dag  worden opgebouwd.

VELUX dakkapel serre: drie keer meer daglicht
De VELUX dakkapel serre combineert de extra ruimte van een traditionele dakkapel met de hoeveelheid daglichttoetreding van dakramen. Hierdoor laat deze dakkapel drie keer meer daglicht binnen dan een traditionele dakkapel met hetzelfde glasoppervlak.

“Als marktleider zijn we altijd op zoek naar manieren om te innoveren en met onze producten in alle behoeftes van consumenten te voorzien. Uit ons Healthy Homes Barometer onderzoek blijkt dat het creëren van meer wooncomfort voor bewoners de belangrijkste reden is om hun woning te gaan verbouwen. Goede ventilatie met frisse lucht en voldoende daglichttoetreding staan daarbij bovenaan de wenslijst, want een comfortabel huis is volgens de bewoners ook een gezond huis. De dakkapellen die wij hebben ontwikkeld creëren niet alleen meer ruimte, maar zorgen ook voor meer daglichttoetreding en frisse lucht. Hierdoor kunnen ze een groot verschil maken voor het wooncomfort in iedere woning,” vertelt Jolanda de Gooijer, Product Group Manager bij VELUX Nederland.

Vergunningsvrij ontwerp en onderhoudsarm
Aan het design van zowel de binnen- als buitenzijde van de VELUX dakkapellen is veel aandacht besteed. Zo hebben ze een slank ontwerp en kwalitatieve afwerking, met goede isolerende werking. Het aluminium lijstwerk aan de buitenzijde is een onderhoudsarme oplossing en hoeft nooit geschilderd te worden. De goten en ruiten aan de buitenzijde zijn eenvoudig van binnenuit schoon te maken.

De VELUX dakkapellen zijn leverbaar in diverse varianten en afmetingen en worden standaard geleverd met 10 jaar VELUX fabrieksgarantie. Voor optimaal wooncomfort kan gekozen worden voor uitzettuimelvensters aan de onderzijde en VELUX INTEGRA® dakramen aan de bovenzijde voor geautomatiseerde ventilatie. Om het daglicht te reguleren of te verduisteren is direct perfect passende VELUX raamdecoratie beschikbaar, die eenvoudig en snel kan worden gemonteerd en ook op afstand te bedienen zijn.

Meer informatie www.velux.nl/dakkapel