Platdakraam: Vlak design gecombineerd met hoge isolatie

Met het platdakraam biedt FAKRO een innovatieve kijk op het gebied van platdakproducten. Het raam kenmerkt zich door zijn strakke design, veel lichtinval, een buitengewone helderheid en hoge thermo-isolerende waardes.
Delen:

Opvallend aan het ontwerp is de vlakke glasplaat. Deze glasplaat wordt volgens de modernste technieken gelijmd, waardoor een hoge duurzaamheid en esthetiek ontstaat. Daarnaast kent dit type beglazing een hoge isolatiewaarde tot wel 0,76 W/m2K (volgens norm EN 12567-2 met 4-voudig glas). Dit maakt het product geschikt voor passiefbouw. Het raamprofiel is opgebouwd uit meercellig PVC, waarbij de kamers voor extra isolatie zijn gevuld met polystyreen. De beglazing zorgt voor een groot glasoppervlak, tot wel 16% méér lichtinval in vergelijking met concurrerende oplossingen. In combinatie met de unieke constructie zorgt dit voor een hoge geluidswering van de onderliggende ruimte tot 34 dB.
Het platdakraam is leverbaar in 11 standaard maten en kent een maximale afmeting van 120cm x 220cm. Ook afwijkende maten, voor bijvoorbeeld renovatieprojecten, zijn op aanvraag mogelijk.

Mogelijkheden
Het platdakraam is leverbaar in een vaste uitvoering, maar ook in een handmatig of elektrisch te openen variant. Het elektrische platdakraam wordt aangestuurd door het Z-Wave besturingssysteem en is voorzien van een regensensor. Uitbreiding met binnen- en buitenzonwering is mogelijk.

Groendak
Het platdakraam kan verhoogd gemonteerd worden middels de XRD platdakopstand. De opstand maakt het mogelijk het raam 15 cm hoger ten opzicht van het dakvlak te positioneren. Indien meer hoogte nodig is, kunnen de opstanden ook op elkaar geplaatst worden. Deze oplossing is uitermate geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld terras- of tuindaken.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Het FAKRO platdakraam is getest op inbraakwerendheid conform de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Het vaste en handmatig bedienbare model voldoen volgens NEN-EN 1627-1630 en NEN 5096 (handmatig) aan weerstandsklasse II en zijn daarmee toepasbaar bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ook op het gebied van doorvalveiligheid biedt het platdakraam een hoge veiligheid (SB: 1200).
Meer informatie over het FAKRO platdakraam vindt u op de productpagina FAKRO’s platdakraam.

Dit vind je misschien ook interessant