Start bouw HAN Educatie Nijmegen

Aanstaande donderdag is de officiele bouwstart van de faculteit educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het ontwerp is van LIAG Architecten dat in 2010 de opdracht in de wacht sleepte na het winnen van een Europese aanbesteding. Het pand op de hoek van de Heyendaalseweg en Kapittelweg wordt volgens de HAN het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland.
Delen:

Het gebouw krijgt voornamelijk groene gevels in combinatie met glas dat voor een aangenaam binnenklimaat en buitengewoon veel daglicht zorgt. Aan de zuidzijde van het gebouw wordt het zonlicht door lamellen gecontroleerd.

De twee boven het landschap zwevende onderwijsvleugels worden verbonden door een atrium dat voor veel daglicht en onderlinge interactie in het gebouw zorgt.

Het ontwerp van LIAG voldoet aan de hoogste duurzaamheidgraad voor gebouwen: een MIG-score (milieu-index-gebouw) van minimaal 330 en een EPC van lager dan 0,5. Alle ingezette ontwerpmiddelen worden meervoudig gebruikt om zo de duurzaamheid te bevorderen.

Op dit moment voert de Haagsche Hogeschool in Delft de lijst van meest duurzame onderwijsgebouwen aan. Bij de oplevering in 2013 neemt het gebouw van de HAN de koppositie over.

liag

In de nieuwe faculteit komen alle Nijmeegse opleidingen in de educatie sector samen. De nieuwbouw gaat plaats bieden aan 3500 studenten en 350 medewerkers en vervangt de locatie op de Groenewoudseweg in Nijmegen.