Duwo investeert 72 miljoen in studentencomplex

Met de aankoop van twee grote studentencomplexen investeert studentenhuisvester DUWO 72 miljoen euro. Het gaat om een grote studentenflat in Delft, de derde toren aan de Balthasar van der Polweg, en een nog te bouwen complex aan de Aletta Jacobslaan in Amsterdam.
Delen:

Het ontwerp van de studentenhuisvesting in Delft, afkomstig van de Zwarte Hond uit Rotterdam, borduurt voort op de twee al bestaande torens aan de Balthasar van der Polweg uit 1997, die destijds de naam ‘Fier over water’ meekregen, omdat ze zwevend boven het water werden gebouwd.

Ook de nieuwe toren hangt als en soort brug over het water heen. Andere bijzondere kenmerken zijn een ‘zaagtandgevel’, die speciaal is ontworpen om de geluidshinder van de nabij gelegen Kruithuisweg te beperken en een fietsenstalling in het talud van de singel onder het gebouw. De woningen zijn gedifferentieerd: 235 zelfstandige éénkamerappartementen, vijfentwintig zelfstandige tweekamerappartementen en 120 kamers (onzelfstandig), waarvan tachtig in groepen van vier en veertig in groepen van twee.

Amsterdam

Het complex  in Amsterdam aan de Aletta Jacobslaan  is volgens planning gereed in het voorjaar van 2014. Het krijgt 555 studentenwoningen.

Het betreft een zogeheten turnkey project, een extern ontwikkeld en gebouwd project dat sleutelklaar wordt opgeleverd voor een all-in prijs. De studentenflat wordt gebouwd door ontwikkelaar NewCon Vastgoed, die daarvoor deze week een overeenkomst tekent met het stadsdeelbestuur. Een voormalig kantoorgebouw dat nu nog op de bouwlocatie staat, wordt gesloopt. In het voorjaar van 2014 moet de nieuwbouw klaar zijn en kunnen er studenten komen wonen.