Start verbouwing en uitbreiding parlement Eupen (B)

In 2008 werd Atelier Kempe Thill uit Rotterdam samen met Artau scrl Malmedy winnaar van de internationale prijsvraag voor het Parlementsgebouw van de Duitstalige gemeenschap in Eupen, België. Het project bestaat uit twee delen: de verbouwing van een monumentaal sanatorium tot een multifunctioneel kantoorgebouw en een uitbreiding met representatieve ruimten voor de parlementaire zittingen.
Delen:

Behalve de gevel worden in de verbouwing door Atelier Kempe Thill ook de ramen, het leien dak en de de technische installaties vervangen. De aanwezige historische details worden zorgvuldig bewaard.

De uitbreiding van het bestaande bouwwerk van het parlement, de kleinste van Europa, is de officiële vertegenwoordiging van de 74.000 inwoners van de taalgemeenschap in het oosten van België, krijgt vorm in een halfondergronds gebouw. Door zijn groendak en groengevels voegt de nieuwbouw zich in het omringende parklandschap en versterkt het de monumentaliteit van het bestaande gebouw. De parlementszaal wordt – voortbouwend op de lokale houttraditie – met een speciaal ontwikkelde akoestische houtbekleding voorzien. Deze zaal biedt uitzicht op het landschap.

Volgens planning moet het gebouw in 2013 worden opgeleverd.