Start uitbreiding terminal en hotel Eindhoven Airport

Onlangs is de bouw begonnen van de uitbreiding en herinrichting van de terminal van Eindhoven Airport en de nieuwbouw van een airporthotel met 120 kamers. KCAP Architects&Planners en De Bever Architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp.
Delen:

Het programma met hotel en uitgebreid horeca- en winkeloppervlak is een reactie op het boven verwachting gestegen aantal passagiers sinds de ingebruikname van de eerste terminal. De mogelijkheid van uitbreiding is in het eerste ontwerp uit 2005 eveneens van KCAP Architects&Planners en De Bever Architecten al meegenomen. Binnen de vergroting wordt de bestaande vertrekhal 65 meter verlengd. De uitbreiding omvat 4800 m² op de begane grond en een bovenverdieping van 3000 m² kantooroppervlak.

Het hotel staat als een solitair volume met zes verdiepingen op de terminal. Op de verdiepingen 4550 m² komen 120 kamers, een bar, ontbijtruimte en fitnessvoorzieningen. De dakopbouw, die binnen de schil van het gebouw valt, is gereserveerd voor techniek. Restaurant en vergaderruimtes worden in het terminalgebouw ter beschikking gesteld terwijl hotellobby met receptie en toegang tot liften en trappen zich bevinden in een vergrootte voorzone.

In vorm en materiaalgebruik sluiten terminalgebouw en hotel op elkaar aan. Kenmerkend is de constructie van de terminal, die bestaat uit gebogen metalen dakvormen en verwijst naar de luchtvaart. De gestroomlijnde metalen gevels, metalen binnenwanden en zwevende installaties refereren aan de techniek en dynamiek van de luchtvaart. Het hotel wordt bovendien door zijn positionering en vorm een punt van herkenning.

De uitbreiding en de nieuwbouw worden naar verwachting in de eerste helft van 2013 opgeleverd en maken deel uit van de stedebouwkundige ontwikkelingsvisie voor Eindhoven Airport.