Kliniek High Care in Oegstgeest

Dit ontwerp van de Jong Gortemaker Algra huist cliënten met ernstige psychiatrische problemen. Het ontwerp draagt bij aan het verbeteren van hun situatie door de beleving en het contact met buiten centraal te stellen. Dit wordt bereikt door de aanwezigheid van veel daglicht, onorthodoxe gangen en de relatie met het landschap.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Stichting Rivierduinen, Oegstgeest

  • Ontwerpbureau

    de Jong Gortemaker Algra, Rotterdam

  • Projectarchitect(en)

    Tycho Saariste, Sebastiiaan Luiten en Jeroen Warnaar

  • Oplevering

    01-12-2011

  • Programma

    Woon- en therapievoorzieningen voor 36 cliënten met psychiatrische problematiek

  • Plaats

    Oegstgeest

  • Adviseur installaties

    Halmos, Den Haag

  • Adviseur akoestiek

    Peutz, Zoetermeer

  • Aannemer

    Heijmerink Bouw, Bunnik

  • Bouwmanagement

    de Jong Gortemaker Algra, Rotterdam

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    3.012 m2

  • Netto vloeroppervlakte (m2)

    2.655 m2

  • Voorlopig ontwerp

    01-02-2010

  • Definitief ontwerp

    01-05-2010

  • Aanvang bouw

    20-02-2012

  • Bouwsom inclusief installaties (€)

    € 3.861.025 excl btw

  • Bouwsom exclusief installaties (€)

    € 2.550.000 excl btw