De uiterlijke verschijningsvorm is bepaald vanuit de duurzaamheidsaspecten en met respect voor de omliggende bebouwing. Duurzaamheid komt op alle niveaus tot uiting: waterverbruik, materiaalgebruik, luchtkwaliteit, akoestiek, visueel comfort en verlichting. Het resultaat is een energiezuinig gebouw dat grotendeels zelf in zijn energiebehoefte voorziet. Een warmte- en koudeopslag en zonnepanelen op het dak zorgen onderaan de streep zelfs voor energiewinst. Op die manier besparen ook andere gebouwen op de HAN Campus op hun energierekening.
Duurzaamheid gaat in het nieuwe gebouw hand in hand met onderwijscomfort. Van binnen domineren natuurlijke materialen, veel daglicht en rustige kleuren. Daardoor ervaar je een overzichtelijk en open gebouw. Een ruim opgezet atrium geeft de gebruiker licht, ruimte en nodigt uit tot interactie. In het glazen dak van het atrium zijn PV panelen geïntegreerd zodat ze meehelpen in het kader van zonwering.
De ontmoeting is vooral op de begane grond bedacht, met het studielandschap, de entree en het werkcafé. De verdiepingen worden door luchtbruggen verbonden, die de hoger gelegen etages verbinden. De etages liggen trapsgewijs op elkaar. Hierdoor ontstaan dakterrassen die ruimte scheppen voor extra groen op en rondom het gebouw. De trapconstructie zorgt ervoor dat de naastgelegen huizen hun dagelijkse portie zon en daglicht behouden.