Agendatip: Symposium Craftsmanship

Het vakmanschap lijkt door globalisatie en massaproductie uit de architectuur te verdwijnen. Toch krijgt juist dit vakmanschap de laatste jaren veel waardering, omdat het een toegevoegde waarde is voor architectonische ruimtes. Aanstaande donderdag organiseren Heren 5 architecten, Ard Hoksbergen architect en iFabrica hierover een mini-symposium, getiteld: Craftsmanship: dead or alive.

Tijdens de Architectuur Biënnale van Venetië was er voor de eerste keer een Indonesisch paviljoen. Ter gelegenheid van deze primeur schreef het Indonesische Architectuur Instituut in april een open oproep  uit voor deelname aan het evenement The Future of Craftsmanship in Architecture. In een Venetiaans klooster presenteerden tien jonge Nederlandse architecten in juni hun werk en gingen met elkaar in discussie over dit thema.

De deelnemers geven nu in Amsterdam een vervolg aan deze inspirerende tijd in de vorm van een mini-symposium. In totaal zullen elf sprekers, waaronder Heren 5 architecten en Ard Hoksbergen, een korte presentatie geven over hun kijk op het vakmanschap in de architectuur. Ook wordt ingegaan op de toekomst  die is weggelegd voor het ambacht.

Het symposium Craftsmanship: dead or alive? vindt plaats in stadswerkplaats iFabrica in Amsterdam Noord . De toegangsprijs bedraagt €2 inclusief het eerste kopje koffie. Het is ook mogelijk vooraf mee te eten.
Aanmelden voor het symposium en het eten kan door het online formulier in te vullen. Tevens kan het symposium ook via een live-stream gevolgd worden.

Actie abonnement de Architect