Niet een maar twee voetgangersbruggen in Londen

Naast de 175 miljoen pond kostende Thomas Heatherwick's Garden Bridge is Londen op zoek naar een tweede voetgangersbrug en schrijft hiervoor een prijsvraag uit. Het budget voor dit ontwerp is ietwat bescheidener, slechts 40 miljoen pond. De toekomstige oversteek gaat 9000 voetgangers en 9000 fietsers over de Thames helpen.
Delen:

De nieuwe brug komt tussen Nine Elms bij South Bank en Pimlico op North Bank en maakt deel uit van een een stedebouwkundig plan voor het het Nine Elms district waarin Foster + Partners, Frank Gehry en BIG participeren. De prijsvraag staat open voor architecten, ontwerpers, stedebouwkundigen en moet aansluiten op het karakter van de wijk(bewoners). Aanmelden kan tot 13 januari 2015.

Thomas Heatherwick garden bridge

Thomas Heatherwick’s Gardenbridge

Onlangs werd bekend dat de gemeenteraad, ondanks protesten over de kosten, goedkeuring heeft gegegeven aan het ontwerpvoorstel voor de Thomas Heatherwick’s Gardenbridge, de voetgangersbrug over de Thames in centraal Londen. Deze ‘groene’ brug verbindt de South Bank met Temple Station nabij Covent Garden. In dit plan werken Arup en landschapsarchitect Dan Pearson voor de realisering.

Thomas Heatherwick garden bridge

Actie abonnement de Architect