Gaanderij

Het ontwerp is vormgegeven op basis van meerdere stedenbouwkundige uitgangspunten. Wij stellen een helder object voor. Helder in vorm en betekenis als eenduidig gebaar. Gelijk de ondergrondse fietsenstalling aan de andere zijde van de hoofdentree, vormt het een zelfstandig object tussen de gevels aan de Albinusdreef. Het verhoudt zich als gebaar tot de bestaande luifels van de parkeergarage en het hoofdgebouw. Het ontwerp is robuust en neemt zodoende haar plaats in binnen de ruim opgezette Albinusdreef. Tegelijkertijd blijft het object transparant door de gekozen horizontale lijnvoering. Het ontwerp bevat minimale verticale elementen om niet te veel te interfereren met de bestaande gevelwanden en tracht de stedelijke ruimte intact te houden.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    LUMC

  • Ontwerpbureau

    Queeste architecten

  • Projectarchitect(en)

    Roland Hoekstra, Carli Driessen Jeroen Trimbos

  • Oplevering

    01-10-2014

  • Programma

    droogloop tussen de hoofdentree en de parkeergarage van het LUMC

  • Plaats

    Leiden

  • Aanvang bouw

    02-09-2014