De groene verbinding overspant als driedimensionaal vakwerk de snelweg A15, de Driemanssteeweg, de Betuwelijn en een waterberging ten zuiden van Rotterdam. De vrije overspanning tussen de oplegpunten bedraagt 150 meter. De totale lengte van het driedimensionale vakwerk bedraagt 190 meter.
Vanuit Rotterdam is een betonnen aanbrug gerealiseerd om op hoogte te komen, aan de Barendrechtse zijde is de aanrijjroute op een zandlichaam getraceerd. Over de gehele lengte is het brugdek vanuit de leuningen aangelicht. Het stalen vakwerk en de leuningen zijn wit gecoated met een heel licht groene tint. De betonnen aanbrug is onafgewerkt. De Driemanssteeweg is via een sierlijke trap aangesloten op het hoger gelegen brugdek.
Het ontwerp is ontwikkeld vanuit een visie op de langere route die Rotterdammers afleggen als ze vanuit de stad naar het recreatieve ommeland op weg zijn of vanuit dat ommeland terugrijden naar Rotterdam.
de groene verbinding biedt de fietsers/voetgangers wijds overzicht en duidelijke vergezichten. Het driedimensionale vakwerk biedt vervolkgens boven de snelweg een onverwachte interieure ervaring en daarmee een eigen ruimtelijke kwaliteit. Nog steeds 'buiten', nog steeds vergezichten, maar de omhulling door het vakwerk biedt de fietser/voetganger geborgenheid en comfort. In het nachtbeeld wordt deze interieure kwaliteit door het verlichtingsplan verder versterkt.