Agendatip: Re:Creating Europe

Vanavond gaat in Amsterdam het eerste Forum on European Culture van start. De eerste editie staat in het teken van Re:Creating Europe. Het driedaagse programma is rijk gevuld met interessante deelnemers vanuit heel Europa, zoals Rem Koolhaas, Ivo van Hove en Arnon Grunberg.
Delen:

Op 1, 2 en 3 juni staat Amsterdam in het teken van het debat over de meerwaarde van kunst en cultuur in Europa. Kunstenaars, schrijvers, architecten en denkers vanuit heel Europa gaan samen in op dit thema en komen met creatieve oplossingen voor de problemen die ons verdelen. Dit moet een aanzet zijn voor een nieuwe vormgeving van de Europese kunst.

Tot de deelnemers van Re:Creating Europe behoren Rem Koolhaas (architect, Nederland), Ivo van Hove (theaterregisseur, België), Jude Law (acteur, Verenigd Koninkrijk), Slavenka Drakulic (schrijver, Kroatië), Milo Rau (theaterregisseur, Zwitserland), Lucas De Man (creator, België), Jonas Staal (kunstenaar, Nederland), Stefan Hertmans (schrijver, België), Ulrich Seidl (filmmaker, Oostenrijk), Marjolijn van Heemstra (theatermaker en schrijver, Nederland), Philipp Blom (historicus, Duitsland), Arnon Grunberg (schrijver, Nederland), Chantal Mouffe (politiek filosoof, België), György Konrád (schrijver, Hongarije), Ruth Mackenzie (directeur Holland Festival, Groot-Brittannië), Laurent Binet (schrijver, Frankrijk), Luc Tuymans (kunstenaar, België), Wende (zangeres, Nederland) en vele anderen.

Re:Creating Europe is een initiatief van De Balie en DutchCulture. Meer informatie over het volledige programma en de kaartverkoop is te vinden via het Forum on European Culture.