Het appartementencomplex kent een klassieke opzet met woningen rond een collectief hof. Deze is samen met de woningen op de begane grond een stuk opgetild om ruimte te maken voor een fietsenstalling. Tevens creëert dit wat afstand tussen de publieke ruimte en de woonkamers aan de straatzijde. Alle entrees liggen aan de binnenzijde. Een rondgaande galerij gedragen door ronde witte kolommen ontsluit de verdiepingen. De meeste woningen hebben een slaapkamer aan de binnenzijde en een woonkamer aan de straatzijde. Op de hoeken zijn grotere woningen gerealiseerd. Een hoogteaccent markeert het plein van de Kop Zuidas.
Gevel met dieptewerking
LEVS architecten ontwierp een gevel met een duidelijk ritme van verticale elementen in een licht gele baksteen. De invulling hiertussen bestaat deels uit glas en deels uit een rode baksteen. Het geprofileerde metselwerk en slanke betonnen gevelbanden zorgen voor schaduw- en dieptewerking. Grote balkons steken uit de gevel. Vanwege geluidsnormen m.b.t. verkeerslawaai staan hier glazen panelen die later kunnen worden verwijderd. Een bijzonder kenmerk is dat het blok wordt verwarmd met houtpellets en hiermee een EPC van 0,2 haalt. Deze geperste houtsnippers worden met een tankwagen bij de verbrander afgeleverd.
Bijzondere poort
Een mooi detail is de dubbelhoge entreepoort richting het hof en de fietsenstalling. Kunstenares Aliki van der Kruijs won een selectie met een ontwerp geïnspireerd op natuurlijke elementen in de architectuurtekening. Bronzen afgietsels van lindetakken zijn tussen het stalen hek gelast. De grillige takken zijn gepatineerd en sieren de afscheiding tussen de openbare en collectieve ruimte. Het hek heeft de naam ‘Tilia patina’ (gepatineerde linde) meegekregen. Vanwege de transparantie kijk je zo het binnenhof in een ontstaat een relatie met de echte lindeboom die daar centraal staat.