IBM-kantoor Dynatos op Transformatieplein

IBM draagt zijn kantoor aan David Ricardostraat 2-4 in Amsterdam voor als te transformeren pand voor het Transformatieplein. IBM is eigenaar en gebruiker. Eerder meldde Vastgoedmarkt een verkeerd pand, dat in de buurt staat van andere panden van IBM in Amsterdam.
Delen:

Het pand aan de David Ricardostraat, dat bekend staat als IBM Dynatos, is tot stand gekomen in 2003. Het beschikt over een laagbouw en een hoogbouw. De oppervlakte is 31.541 m2.

Architect is William McDonough + Partners. Het pand maakt deel uit van de IBM-campus. Zo is de sprinklerinstallatie afhankelijk van de vijver van het hoofdkantoor. Bij verkoop moet een aantal zaken dus worden afgekoppeld. Bij het andere pand, de voormalige typemachinefabriek van IBM die nu B. Amsterdam heet, is dat al gebeurd. Daar staat nu een grote zwarte ton naast het pand.

Logo Transformatieplein

Vastgoedmarkt organiseert op de Provada (7-9 juni 2016, RAI Amsterdam) weer een Transformatieplein. Hier wordt een twaalftal te transformeren projecten gepresenteerd. Architecten komen met voorstellen voor de transformatie.