de Architect onderdeel van Vakmedianet Groep

BIM Media, dochter van Sdu Uitgevers en uitgever van onder andere de Architect, Cobouw en Vastgoedmarkt is overgenomen door Vakmedianet Groep BV in Alphen aan de Rijn .

Ruud Bakker, CEO Vakmedianet: “Vakmedianet wil met hoogwaardige content een optimaal bereik binnen scherp gedefinieerde community’s creëren. De titels die wij van Sdu Uitgeverij/BIM Media overnemen passen in dat businessmodel en versterken de positie van Vakmedianet als leidende vakinformatie-uitgeverij in Nederland. De combinatie van kwaliteitscontent van merken als Cobouw, de Architect en Vastgoedmarkt met krachtige dataverzamelingen als Bouwberichten, Bouwkosten en Vastgoedmarktresearch op basis van de door Vakmedianet ontwikkelde technologie, biedt nieuwe mogelijkheden voor lezers en adverteerders. Er liggen bovendien goede synergiekansen met de Vakmedianet-bouwdatabases Bouwplannen & Overheidsplannen, de sterke titel Bouwmachines en met het brede facilitaire en installatieportfolio van Vakmedianet.

Audrey Perrin, CEO van Sdu Uitgevers, voegt daaraan toe: “Sdu Uitgevers is er van overtuigd dat voor BIM Media’s bouwportfolio Vakmedianet het juiste uitgeefhuis is om het potentieel van de titels en databases verder gefocust te ontwikkelen. De door Vakmedianet ontwikkelde know how en technologie zal de verdere snelle groei van de BIM-producten en oplossingen versnellen.”

Overname van sterke bouwmerken

De voorgenomen overname heeft betrekking op de uitgeefactiviteiten van de volgende titels: Cobouw en Bouwberichten, de Architect, Vastgoedmarkt, Nederlandse Bouwdocumentatie, Bouwkosten, Gawalo, Installatiejournaal, de Nevi-titel Deal! en een gespecialiseerd boeken- en eventportfolio. De integratie van de Haagse uitgeverij BIM Media binnen Vakmedianet zal voor 1 januari 2017 geeffectueerd zijn. De activiteiten van BIM Media worden dan voortgezet vanuit de vestiging in Alphen aan den Rijn.