ARC16: Kolleksjesintrum Fryslân - LEVS architecten

Erfgoed centraal, samenwerken en low-tech zijn de steekwoorden voor het duurzame en energieneutrale depot voor kunst uit vijf Friese musea. Om de juiste klimaatcondities te scheppen wordt het natuurlijke accumulatievermogen van de aarde gebruikt en juist niet dure en onderhoudsgevoelige technische installaties. Bovendien wekken 400 PV-panelen energie op. Hierdoor blijven de exploitatiekosten bijzonder laag en is een toekomstbestendig gebouw gerealiseerd.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Stichting Kolleksjesintrum Fryslân

  • Ontwerpbureau

    LEVS architecten

  • Projectarchitect(en)

    Jurriaan van Stigt, Marianne Loof, Adriaan Mout

  • Oplevering

    01-01-2016

  • Programma

    2.000 m² depotruimten, 1.000 m² facilitaire ruimten

  • Voorlopig ontwerp

    01-01-2016

  • Definitief ontwerp

    01-01-2016

  • Aanvang bouw

    26-08-2016