(Un)limited Design Contest

Premsela en Waag Society roepen iedereen op mee te doen aan (Un)limited Design Contest . De wedstrijd staat in het teken van zowel nieuwe als bestaande productontwerpen die kunnen worden aangepast aan de wensen van de deelnemers.
Delen:

Om de producten te maken kunnen de deelnemers tot 12 oktober terecht in een van de drie Nederlandse Fablabs. Een Fablab is een hightech werkplaats waar computers en speciale computergestuurde prototyping machines staan waarop alle mogelijke ontwerpen kunnen worden gemaakt en in 3D geprint kunnen worden. Deelnemen kan binnen drie categorieën: Food, Form of Fashion. Geheel volgens de gedachte van ‘open design’ komen alle inzendingen op de wedstrijdsite zodat ze gebruikt kunnen worden door andere deelnemers.

Drie professionele ontwerpers – die ook in de jury van de wedstrijd zitten – delen hun tips in drie workshops. Op 5 oktober doet ‘food designer’ Marije Vogelzang in de Amsterdamse Fablab voor hoe je chocolade en eiwitten kunt printen en lasersnijden. Modeontwerper en juwelier Zelda ‘Zlda’ Beauchampet toont het maken van draagbare accessoires met behulp van een 3D-printer en een computergestuurde borduurmachine in de Haagse Fablab. Datum nog onbekend. Product-, meubel- en interieurontwerper Frank ‘Tjep’ Tjepkema vertelt over de laatste ontwikkelingen op het gebied van toegepaste designtechnieken in de Utrechtse Fablab, ook van deze workshop is nog geen datum bepaald. Elke workshop kost €25 (materiaalkosten). Aanmelden kan vanaf via workshop@unlimiteddesigncontest.nl. Maximaal 15 deelnemers per workshop.

De (Un)limited Design Contest wordt afgesloten met een grote hoeveelheid speciale evenementen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Het Gaslab van de Technische Universiteit Eindhoven wordt omgetoverd tot tijdelijke Fablab, waar bezoekers aan de slag kunnen met de nieuwste technieken (inschrijving voor de wedstrijd is dan echter niet meer mogelijk). Design/Labverzorgt workshops, lezingen en presentaties en ook zijn de inzendingen van de finalisten hier te bewonderen.

Op 23 oktober worden de drie winnaars bekend gemaakt met een feestelijke prijsuitreiking. De winnende producten zullen verkrijgbaar zijn in de winkel en via de website van 0900-Design in Den Haag, en krijgen ondersteuning op het gebied van marketing.

De (Un)limited Design Contest 2009 is een productie van Premsela en Waag Society in samenwerking met Nederlandse Fablabs en Creative Commons NL.