Architect van het Jaar Prijs 2009

Deze week is de ‘Architect van het Jaar Prijs’ met het thema ‘Leren van de Crisis’ van start gegaan. Alle Nederlandse architectenbureaus kunnen in drie categorieën (Small, Medium en Large) meedingen naar de titel 'Architect van het Jaar 2009' die vergezeld gaat van een hoofdprijs van 5.000,- euro.
Delen:

De tijdspanne is krap, want wie denkt dat zijn bureau in aanmerking komt voor de titel moet voor 21 september inzenden met een bijdrage in de organisatiekosten van 100 euro. In oktober worden de genomineerden bekendgemaakt, waaruit medio november de winnaar zal worden uitgekozen.

De inzendingen worden beoordeeld door Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar Climate Design & Sustainability, TU Delft), Harm Tilman (hoofdredacteur van het vaktijdschrift ‘de Architect’) en Rudy Uytenhaak   (Architect van het Jaar 2008).

De organisatie wil met de prijs, naast de reeds gekende architectonische kwaliteit van het gerealiseerde werk, vooral de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus onder de aandacht brengen van opdrachtgevers, pers en publiek.

Zie voor meer informatie de website: www.architectvanhetjaar.nl