Led-module voor openbare verlichting

Door een energiezuinige ledmodule op een universele unitplaat te monteren, kan firma Lightronics deze milieuvriendelijke techniek toepassen in alle Lightronics-armaturen die zijn voorzien van het Unicliq-bevestigingssysteem.
Delen:

Investeren in nieuwe masten en armaturen is dus niet nodig. De module is ontwikkeld in samenwerking met Philips Lighting. De Unicliq-unitplaat is eenvoudig en zonder gereedschap uit te wisselen met bestaande TC-L unitplaten in bestaande armaturen. Zodoende kan de Lightronics ledmodule toegepast worden in bestaande behuizingen.

Qua lichtbeleving, lichtkleur en intensiteit is de ledmodule vergelijkbaar met een TC-L lamp van 24 of 36 W. Dit houdt in dat zowel de lichttemperatuur als de lichtkleur prettig zijn en de lichtsterkte goed is, terwijl de verblindende eigenschappen minimaal zijn.

Het prettige, warm witte licht van een normale gloeilamp is 2800 K. De nieuwe LED-module van Lightronics produceert licht met een kleurtemperatuur van 3000 K of 4000 K. De eerste benadert de normale gloeilamp, terwijl de tweede overeenkomt met het neutrale wit van de meeste huidige straatverlichting. De Ra waarde is 75 en voldoet daarmee ruimschoots aan de norm. Verder is door de opbouw de verblinding tot een minimum beperkt.

De ledmodule, inclusief driver, heeft een verwachte levensduur van 50.000 uur, oftewel 12 jaar bij 4.100 branduren per jaar.

www.lightronics.nl