De Eerste Linie wint Bouwfonds Ontwerpprijsvraag

Ontwerpersgroep De Eerste Linie heeft de Bouwfonds Ontwerpprijsvraag 2008/2009 gewonnen. Het thema, Good Red Super Green, is gericht op de inrichting van het Groene Hart. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden.
Delen:

Het doel van de prijsvraag was om de verschillende gebruiksfuncties van het Groene Hart te verenigen, zodat ‘groen’ en ‘rood’ elkaar versterken. De 53 deelnemende teams gingen aan de slag met een voorbeeldlocatie aan de rand van Montfoort. In het winnende ontwerp is gekozen voor een concrete rand om de bebouwing. Daarbij is er een belangrijke rol weggelegd voor de bewoners. Zij zijn niet alleen woningeigenaar, maar via een vereniging van eigenaren, ook mede-eigenaar en daarbij ambassadeurs van de groene woonomgeving. Friso de Zeeuw, directeur Nieuwe Markten bij Bouwfonds Ontwikkeling: “Een innovatief ontwerp als dit bewijst dat ontwikkelen in het Groene Hart toekomst heeft. De angst van verrommeling hoeft geen waarheid te worden, als we maar blijven vernieuwen.”

Bouwfonds Ontwikkeling gaat onderzoeken of het ontwerp in de toekomst kan worden gerealiseerd. Louise Fresco, juryvoorzitter: “De Eerste Linie heeft bewezen te beschikken over de meest overtuigende mix van creativiteit, fantasie en realiteitszin. Maar, misschien nog belangrijker, zij geven met hun ontwerp ook blijk van een visie op het Groene Hart: een gebied dat terugvecht tegen de bebouwing.”

www.goodredsupergreen.nl