Zwarte Silo Deventer wordt Fooddock

Geïnspireerd door de foodcourts in het buitenland, wordt de Zwarte Silo, een beeldbepalend monument in het Havenkwartier van Deventer, herbestemd tot Fooddock. Eigenaar BOEi zocht ondernemers bij elkaar die 'authentiek en eerlijk eten', ofwel 'eten met een verhaal' aanbieden in de grote hallen van het industriële gebouw. Komende maanden start de verbouwing naar een ontwerp van Wenink Holtkamp architecten.
Delen:

In maart 2012 werd BOEi eigenaar van het de Zwarte Silo, een beeldbepalend industrieel monumentaal gebouw in het Havenkwartier van Deventer. De silo is een gemeentelijk monument en geliefd in de stad.

De zwarte silo dateert uit 1924 en was de eerste betonnen silo van Deventer met ruimte voor een paardenstal, zoutopslag, pakhuis en kantoor in de onderbouw. Mede door bijdragen van de gemeente Deventer, de provincie Overijssel en de BankGiro Loterij kon de complexe restauratie en herbestemming van Wenink Holtkamp architecten worden gerealiseerd.

Fooddock biedt ook mogelijkheden voor seizoens-ondernemers, die bijvoorbeeld alleen in de zomer, of een dag of weekend willen verkopen.