OMI Stadscentrum Rotterdam geopend

Mocht je Rotterdam bezoeken, dit weekend tijdens de DvdA of gewoon op een ander moment (er is genoeg het bezoeken waard tenslotte) loop dan eens binnen bij OMI, het nieuwe stadscentrum van Rotterdam. In de ontvangstruimte staat een door Studio 1:1 ontworpen Spaanse mierenkolonie die wonen en werken in de Rotterdamse architectuuriconen als de Markthal, het Centraal Station en de Van Nelle Fabriek.
Delen:

OMI (Office for Metropolitan Information)  is een stadscentrum met een infobalie, presentatieruimte en uitgebreid excursieprogramma naar de Rotterdamse iconen die in een nieuw daglicht worden geplaatst met speciale routes, kaarten, foto’s en een stadspresentatie. OMI opent tijdens de Dag van de Architectuur als centraal informatiepunt.

OMI

OMI Rotterdam

Mierenstad

De ruimtelijke installatie van het Rotterdamse ontwerpburo Studio 1:1, Urban Ant City, is een levende stadsplattegrond van Rotterdam. Honderden Spaanse mieren zoeken hun weg door de functioneel geplande stad van architecten en stedenbouwers. In het bestaande stratenplan ontstaan organisch alternatieve routes. Langzaamaan ontwikkelt zich een nieuw Rotterdam.

Instaptours

UrbanGuides laat de stadsbezoeker Rotterdam zien zoals het is: architecturaal, afwijkend en altijd in ontwikkeling. Naast de tours voor groepen, start UrbanGuides dit seizoen met tours voor de individuele toerist: Op de fiets met de Finse Jopo door het stadscentrum, wandelend door de Van Nelle Fabriek of met de Tenders over het water.

OMI Rotterdam

OMI Rotterdam

Open: Vanaf zaterdag 20 juni, maandag t/m zaterdag 10:00 – 19:00, zondag 12.00 – 17.00
Adres: Schiekade 205 (Schieblock), Rotterdam

Partners

OMI is een initiatief van UrbanGuides, Perplekcity en Ossip Architectuurfotografie. Met deze organisaties wordt het aanbod van stadverkenningen, stedelijke programmering en fotografie gebundeld op een plek. In samenwerking met NAi Boekverkopers is een assortiment samengesteld van boeken en stadsgidsen. De installatie van Studio 1:1 is mede tot stand gekomen in samenwerking met AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam.

Ossip van Duivenbode OMI Rotterdam

Ossip van Duivenbode OMI Rotterdam