Agendatip: Uit liefde voor hout van MIJ

In Museum IJsselstein (MIJ) is van 20 juni tot en met 27 september de tentoonstelling ‘Uit liefde voor hout van MIJ. Van IJsselsteinse meubelindustrie tot Gerrit Rietveld en herman de vries’ te zien.
Delen:

Het naakte kale hout is het materiaal dat alle ontwerpers en kunstenaars in deze tentoonstelling verbindt. Het resultaat is een brede selectie van onderwerpen en ontwerpen. Van Piet Hein Eek en Ron van der Ende die zich laten leiden door sloophout tot Lex Pott die juist de boom zichtbaar houdt in vorm en structuur. Van de houten auto van Joost Conijn tot de fascinerende houten mannen van Levi van Veluw. Van de robuuste installaties van Simcha Roodenburg tot het poëtische werk van Leontien Kurpershoek en Frank Havermans. Van de klassiek moderne meubels van Gerrit Rietveld tot de boomstam van herman de vries.

KD_Ron van der Ende, Barn Raising, 2014

Vier locaties

De tentoonstelling is te zien op vier locaties. In het museum, de 16e-eeuwse kasteeltoren, de Waag en op de zolder van het historische stadhuis. Deze locaties zijn te bezoeken met een rondleider. De Waag is altijd toegankelijk vanaf het terras van restaurant de Kloostertuin. Kijk hier voor de adresgegevens van de locaties.

KD2_Tejo Remy, You can’t lay down your memory, 1991_ Photo Robaard,Theuwkens

Deelnemende kunstenaars

Levi van Veluw, herman de vries, Gerrit Rietveld, Maarten Baas, Simcha Roodenburg, Piet Hein Eek, Leontien Kurpershoek, Leonard van Munster, Moritz Ebinger, Frank Halmans, Sjoerd Buisman, Jan Sleper, Tejo Remy René Veenhuizen, Martin Edelbroek, Lex Pott, Jan Willem Zuidhoek, Joost Conijn, Jurgen Bey, Miriam van der Lubbe Niels van Eijk, Frank Havermans, Ron van der Ende, Evelien de Goeij, Helen Vergouwen, Roderick Vos, Maarten Vanden Eynde, Basten Leijh.

KD_Levi van Veluw,Origin of the Beginning Family, 2012_ Courtesy Galerie Ron Mandos_ still2

Meer info